Кожна дитина має знати свої права й антибулінгові правила

Булінг – цеагресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини (або групи дітей) стосовно іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.

Щоб запобігати конфліктним ситуаціям педагоги нашого закладу організовують освітній процес з акцентом на те, що кожна дитина має знати свої права й антибулінгові правила. Працюючи в даному напрямку вихователі молодшої групи провели з дітьми тематичні заходи: пізнавальне онлайн-заняття «Лісові пригоди», де пояснювали, що треба робити коли тебе ображають, пропонували дошкільнятам ігрові онлайн-взаємодії «Мій друг», «Що таке дружба: так чи ні», читали вірш А. Гапонюк «Про дружбу», переглядали мультфільми «Чорний кіт», «Про Їжачка», де обговорювали ситуації цькування, навчали ставитися до інших так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе, проявляти емпатію. Дошкільнята з задоволенням зображували «Лагідне сонечко», яке дарує всім радість і тепло, малювали «Квіти», щоб зробити приємне рідним, аплікували доброго пухнастого «Зайчика», визначали емоції в грі «Який настрій у дерева?», обговорювали поведінку казкових героїв в дидактичній грі «Відгадай казку».

Соціальному та психологічному розвитку дітей сприяє упровадження програми соціально-емоційного розвитку і навчання «Веселі друзі». Персонажі та їх історії розвивають у дітей емпатію, можливість оцінити глузування, причіпки, знущання, біль несправедливого ставлення, а також фізичне насильство.

Батьки отримали від педагогів тематичні рекомендації, буклети, консультації, які допоможуть їм зрозуміти, як розпізнати та протидіяти булінгу, долати стереотипи й упередження.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.